Just another WordPress.com site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το «Προφητικό» ΠΑΣΟΚ

Νοτιοδυτικά της Κρήτης καταπλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» έχοντας εξασφαλίσει την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης να εξαπολύσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη από το FIR Αθηνών. Είναι προφανές πως θα αποτελέσει ορμητήριο για την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», η οποία εκτιμάται πως τα επόμενα 24ωρα θα εκδηλωθεί με ακόμη πιο σφοδρά χτυπήματα κατά στόχων του καθεστώτος Καντάφι.

Το καμάρι του γαλλικού ναυτικού θα συνοδεύεται από πέντε ακόμη πλοία (αντιτορπιλικά, φρεγάτες, υποβρύχιο, πετρελαιοφόρο) και το αίτημα που είχε υποβληθεί προς το υπουργείο Εξωτερικών, και εγκρίθηκε πριν ακόμη ληφθεί απόφαση από το ΝΑΤΟ για το αν θα τεθούν υπό την αιγίδα του οι επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, έθετε ως χρονική αρχή της χρησιμοποίησης του ελληνικού FIR Αθηνών την 23η Μαρτίου. Εκτιμάται πως από την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, που βρίσκονται πάνω στο μήκους 260 μέτρων αεροπλανοφόρο, θα απονηώνονται και θα πραγματοποιούν βομβαρδισμούς κατά στόχων του καθεστώτος Καντάφι.


Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα επιτρέπει σε ξένο πολεμικό πλοίο να χρησιμοποιήσει το FIR της για την εκδήλωση επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα. Το «Σαρλ Ντε Γκολ» πρόκειται επί της ουσίας να αποτελέσει το βασικότερο ορμητήριο των συμμάχων για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Η παραχώρηση αυτή από ελληνικής πλευράς και σε διμερές επίπεδο ξεπερνάει, λένε κάποιοι, ακόμη και τη διάθεση στο ΝΑΤΟ μαχητικών αεροσκαφών, που ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Πάντως, χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσπάθησε να πείσει πως η χώρα μας ποτέ δεν αποφάσισε τη διάθεση μαχητικών αεροσκαφών στη Συμμαχία.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο μπορεί να φέρει έως 40 μαχητικά αεροσκάφη «Ραφάλ» και «Σούπερ Ετεντάρντ» και 5 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης. Στις δυνατότητές του είναι να απονηώνεται ένα αεροσκάφος ανά 30 δευτερόλεπτα και μέχρι 20 μαχητικά σε λιγότερο από 12 λεπτά. Το «Σαρλ Ντε Γκολ» φέρει επίσης κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου Χοκάι, οι πτήσεις των οποίων προηγούνται, με σκοπό να εντοπίζονται με ακρίβεια οι εχθρικοί στόχοι. Μπορεί δε να διεξάγει αποστολές εναντίον χερσαίων και ναυτικών στόχων με βλήματα, ενώ η μεγάλη αυτονομία του, ο φόρτος οπλισμού και τα 1.950 μέλη του πληρώματος του επιτρέπουν ανάπτυξη και δράση πολλών ημερών μακριά από τη βάση του.

Οσον αφορά στην αντιαεροπορική και αντιπυραυλική κάλυψή του, το εκσυγχρονισμένο μόλις πριν από δύο χρόνια αεροπλανοφόρο διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να τεθούν σε ετοιμότητα και ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις με σκοπό να παράσχουν συνδρομητικά κάλυψη, από τη στιγμή που θα δρα από το FIR Αθηνών. Θεωρείται βέβαιο πως ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο. Πάντως, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε πως η περιοχή της Κρήτης, ανοιχτά της οποίας θα βρίσκεται και το γαλλικό αεροπλανοφόρο, δεν είναι στην εμβέλεια των οπλικών συστημάτων της Λιβύης, άρα δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος αντίποινων για ελληνικό έδαφος.

Ο Άραξος μπήκε πρώτος στη μάχη

Η πρώτη αποστολή συμμαχικών αεροσκαφών κατά της Λιβύης με αφετηρία ελληνική βάση σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Τέσσερα βελγικά F-16 απογειώθηκαν από τον Άραξο, εκτελώντας επιχείρηση επιτήρησης της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού. Την ίδια στιγμή, τα αιτήματα συμμαχικών χωρών για τη χρησιμοποίηση των βάσεων που διέθεσε η Ελλάδα έφθαναν σωρηδόν. Τα μαχητικά του Βελγίου που απογειώθηκαν από τον Άραξο έφεραν πυραύλους αέρος-αέρος. Γεγονός που δείχνει ότι αποστολή τους ήταν πιθανότητα η επιτήρηση ανοιχτά της Λιβύης ή στις ακτές για τον έλεγχο της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που έχει επιβληθεί σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι τα πρώτα μαχητικά ξένης χώρας που απογειώνονται από βάση της Ελλάδα για επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Ανάλογες αποστολές αναμένεται να αναλάβουν και τις επόμενες ημέρες τα 8 βελγικά αεροσκάφη, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και της συμμετοχής τους σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης.

Σημειώνεται πως τα βελγικά F-16 παρέμειναν στον Άραξο ύστερα από συνεκπαίδευση που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες με αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτογραφία Πηγή Δυστυχώς ο ανθρωπισμός της Διεθνούς Κοινότητος είναι επιλεκτικός

Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές δεν προλαβαίνουν να δέχονται αιτήματα για μεταστάθμευση ή χρήση των τριών ελληνικών βάσεων (Σούδας, Ανδραβίδας και Ακτίου) από συμμαχικές χώρες. Κάτι που δείχνει αποφασιστικότητα και πιθανόν το σχεδιασμό εκτέλεσης ενός κύματος μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών κατά στόχων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες. Τα περισσότερα αιτήματα υποβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία. Πηγές του Πενταγώνου σχολιάζοντας το μαζικό ενδιαφέρον των συμμάχων σημείωναν πως «ίσως να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλα αυτά τα αιτήματα».

Χθες, προσγειώθηκαν στη βάση της Σούδας 6 Μιράζ από το Κατάρ και ένας αριθμός μαχητικών από τη Νορβηγία. Τα 24 F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν αφιχθεί, ενώ παρέμειναν τα αμερικανικά μεταγωγικά, ιπτάμενα ραντάρ και ιπτάμενα τάνκερ.

Πηγή: Από  factorx στις 22/03/2011     http://www.antinews.gr/2011/03/22/92594/

Διαβαστε επίσης το Άρθρο του Πολεμικού Ανταποκριτή της Independent, Robert Fisk:

Remember the civilian victims of past ‘Allied’ bombing campaigns

People such as Raafat al-Ghosain are often tragically forgotten in the fog of air attacks.

Monday, 21 March 2011

How life past catches up with life present. The Americans killed Raafat al-Ghosain, pictured above, just after 2am on 15 April 1986. In the days that followed her death, United States officials claimed that Libyan anti-aircraft fire might have hit her home – watch out for similar American claims in the coming hours – not far from the French embassy in suburban Tripoli.

But three weeks later, the Pentagon admitted that three bombs dropped from an F-111 aircraft as part of the US attack on Colonel Muammar Gaddafi, in reprisal for an attack by Libyan agents on a Berlin nightclub, had «impacted in the vicinity of the French embassy» and had caused – to use the usual callous euphemism – «collateral damage».

Ms Ghosain was aged 18, a graduate from an English school on holiday from London, a promising and beautiful artist whose individual death went unrecorded in the country that killed her a quarter of a century ago. Her mother was Lebanese and her father Palestinian, working for a Libyan oil company. She is forgotten today.

 

Photo Courtesy of Al-Ghossain Family Raafat-al-Ghosain: «She was intact, her hair undisturbed, and a small streak of blood coming from the top of her head»

 

ΠΗΓΗ

 

Τέλος, δείτε το Δελτίο Τύπου του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην εγκληματική αυτή επέμβαση

Advertisements

One response

 1. ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

  Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.

  Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

  Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.

  Φίλε, στην Λιβύη συμβαίνει ότι συνέβη πριν σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ ,……..
  Με “κατασκευή” ενοχοποιητικών στοιχείων προλειαίνουν το έδαφος για την “χειρουργική” επέμβαση.

  Φίλε, έχεις αναρωτηθεί εσύ ο Έλληνας πολίτης μήπως σήμερα έχεις την “ανάλογη” ενημέρωση, με αυτή που είχανε οι λοιποί ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι, για το “χειρουργείο” της πρώην Γιουγκοσλαβίας?

  Φίλε, έχεις “αναρωτηθεί” άραγε ποιός σ΄ενημερώνει για τις “σφαγές” των αμάχων?
  Φίλε, είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχει συμβεί το αντίθετο?
  Φίλε, έχεις ενημερωθεί ποιός είναι αυτός ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών ο Αμπντούλ Τζαλίλ και ποιός ζήτησε την επέμβαση των ξένων δυνάμεων στην Λιβύη?

  ……..χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι ο Γκαντάφι είναι αθώα περιστερά …
  ………είπαμε λίγο προβληματισμός.

  ….ΚΑΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΤΗΣ

  Μαρτίου 23, 2011 στο 8:55 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s